Robinzoni vesmíru : vědeckofantastický román - Běhounek, František, 1898-1973 (Knihy Františka Běhounka pro mládež, 1973)
Příběh kosmonautů ze čtyřiadvacátého století, kteří se na mohutné raketě vypraví do vesmíru, aby atomovými náložemi zneškodnili kometu, jež ohrožuje Zemi. Přes vyspělou techniku se nevyhnou nezdaru a ztroskotají na kometě, již měli zničit. Nevzdávají se však a s odvahou a důvtipem nakonec svůj úkol splní.