V údolí Sacramenta : výbor povídek - Harte, Bret Francis, 1836-1902 (Odeon, 1980)
Autorovy povídky jsou z velké většiny založeny na skutečných událostech, mají své předlohy mezi obyvateli někdejšího zlatokopeckého kraje.